URGENT

PLF té una cobertura de TDT del 98%, quan comença la segona fase de l’apagada analògica

Compartiu aquesta història

En els últims dies a molts palafollencs els apareixia a la TV un missatge que alertava de que a partir d’avui es deixaria de sintonitzar de forma analògica els canals de televisió. Es deu a que a partir d’aquest dimarts comença la segona fase de l’apagada analògica, que farà que només es pugui veure la tv a través de la TDT.

Aquesta segona fase afectarà 640 municipis de 28 comarques catalanes, i és la continuació de la primera fase que es va produir el mes de juliol passat, que va incloure 90 municipis de les comarques del Maresme, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa i la Selva.
De fet s’espera que el dia 25 es desmantellin els repetidors de Blanes i Lloret, des d’on molts palafollenc reben la senyal analògica.

La tercera i última fase de l’apagada es farà des del pròxim mes de març fins al 3 d’abril d’enguany.

PLF sembla que acollirà l’apagada analògica amb una situació normalitzada. Segons el regidor de serveis de l’Ajuntament de PLF Joan Gallard, el la TDT té un 98% de cobertura al nostre municipi i el 2% restant no hauria d’oferir problemes.

Per rebre correctament la Televisió Digital Terrestre (TDT), els usuaris han d’adaptar la seva antena i disposar d’un televisor amb descodificador, ja sigui extern o bé integrat al propi aparell. Per a una correcta instal•lació de l’antena, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació recomana que els ciutadans s’adrecin a les empreses instal•ladores identificades amb el distintiu ‘Agent TDT’, ja que ofereixen una garantia d’informació i assessorament tècnic en el procés d’adaptació a la TDT.

Hi ha zones on aquesta tv digital no té prou cobertura, bàsicament a urbanitzacions o poblacions petites de muntanya. A Tordera hi ha urbanitzacions i zones aïllades on no hi arriba la senyal digital. Lluis Sabater

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics