URGENT

Detenen al Brasil a un blanenc acusat d’estafar en la venda de cotxes per internet.

Compartiu aquesta història

Es dedicava a la venda de cotxes per Internet, en cobrava una part del preu, fixat deliberadament baix i després no entregava els vehicles.

L’home, veí de Blanes i de 31 anys, va fugir el 2008 al Brasil, allà ha viscut amb la seva companya i una filla que la parella ha tingut recentment mentre que, a l’Estat, s’acumulaven les causes contra ell. Ja acumula 57 causes judicials relacionades amb l’estafa i diverses sentències de presó.

Fa uns anys, l’acusat va donar una entrevista als mitjans on va assegurar que no era un estafadopr sinó que tenia problemes en el seu proveidor alemany de vehicles. Tot i això l’home ja era conegut anteriorment per col.lapsar, fa ja 14 anys, la centraleta de les ambulàncies de Lloret amb trucades absurdes.

L’home vivia exclusivament gràcies a les estafes realitzades per l’acusat. La investigació de la Guardia Civil va provar que en sis mesos havia estafat més de 65.000 euros.

La detenció a Brasil va tenir lloc el 29 de desembre i ja s’ha notificat a tots els jutjats que tenen causes obertes o sentències sense executar en contra seva, ja que han de ser els jutges qui sol•licitin la seva extradició per via diplomàtica.

Gairebé tots els delictes que se li atribueixen els va cometre de la mateixa forma: a través de societats anunciava cotxes d’ocasió a pàgines web, que venia a preus d’allò més raonables. Quan un client s’hi interessava sol•licitava l’ingrés d’una paga i senyal -entre 3.000 i 9.000 euros- i després desapareixia. Però també va vendre partides de telèfons mòbils inexistents a empreses de Navarra, Màlaga i Ciudad Real, per les quals va cobrar 4.000 euros -per cadascuna. També pesen sobre ell delictes com ara la usurpació de funció pública ja que en més d’una ocasió s’ha fet passar per policia per intentar assabentar-se de si l’estaven investigant. En total ha estat detingut 18 vegades pel CNP, 10 més per la Guàrdia Civil i 10 més pels Mossos d’Esquadra.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics