40 famílies de PLF es beneficien dels Vals d’Aliments bàsics

Durant el 2009 40 famílies de PLF s’han beneficiat dels Vals d’Aliments que atorga l’Àrea de Serveis socials de l’Ajuntament de PLF. El Val és una ajuda directa de 20€ al mes per cada membre de la família. Amb aquests diners es pot comprar aliments de primera necessitat i de marques blanques en alguns supermercats del nostre municipi.
Aquesta és una de les dades que va presentar divendres la regidora de Serveis Socials i promoció econòmica de l’Ajuntament de PLF, Dolors Agüera.

La regidora explica que els 170 mil € extra per a Serveis Socials que l’Ajuntament de PLF rebrà per les ajudes del FEIL 2010 es destinaran a la creació de noves línies d’ajuda per a qui ho està passant malament amb la crisi econòmica actual.

Sobre el FEIL de l’any passat, Agüera ha explicat que finalment s’han contractat menys palafollencs dels previstos en un primer moment. La regidora denuncia que algunes de les empreses que han aconseguit contractes amb l’administració, amb el compromís de contractar palafollencs en atur, han acabat acomiadant els obrers locals per incorporar els seus treballadors habituals.
A l’hora d’otorgar els contractes un dels punts que milloraven les ofertes era el nombre de palafollencs a l’atur que es preveia contractar per fer les obres. Segons la regidora a l’hora de la veritat, però, les empreses al·legaven que no havien superat els dies de prova i eren acomiadats sense que hi hagués nous obrers de la llista d’aturats de PLF.

En matèria de treball, Agüera es va mostrar preocupada pels últims números de l’atur al municipi, i va negar que Inditex hagi enganyat a l’Ajuntament quan va prometre uns 500 llocs de treball a la planta de Bershka a PLF. Segons la regidora la crisi també ha arribat a la multinacional, i que per això de moment no ha pogut complir el seu compromís.

Agüera va explicar que té constància de petites i mitjanes empreses amb problemes d’estabilitat al nostre municipi i que amenacen de desaparèixer. Ho sap perquè moltes d’elles s’han apropat a l’Ajuntament per mirar de rebre un cop de mà des del consistori.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics