URGENT

Nova protesta per alliberar l’autopista i reconvertir la N2.

Compartiu aquesta història

Unes 200 persones van tornar a tallar ahir el trànsit de la N2 a l’atura de Premià de Mar per demanar que la Nacional es converteixi en una via urbana, alhora que reclamen que l’autopista del Maresme es converteixi en gratuïta.

Una opció, la gratuïtat de la C32, que no veu viable el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, qui va assegurar dissabte que l’alliberament dels peatges era inviable perquè l’augment de trànsit col·lapsaria la via. Segons el conseller el trànsit pesat de l’AP7 passaria cap a la via maresmenca.

Els manifestants d’ahir no estaven d’acord amb aquestes afirmacions del conseller i, de fet, membres de la coordinadora de plataformes de Maresme NO N-2 veuen en les declaracions de Nadal una defensa de determinats interessos econòmics.

D’altra banda l’alcalde de Premià, Miquel Buch, va recordar el que considera un tracte injust el que rep la comarca al comptar amb dues barreres entre els pobles i les platges, la N-2 i la via del tren. Igual que la resta de manifestants, Buch es va aturar en el lloc on el seu antecessor en el càrrec i defensor de la pacificació de la N-2, Jaume Batlle, va morir fa just tres anys quan un cotxe el va atropellar en la seva motocicleta quan anava per la N-2.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics