URGENT

Malgrat presenta 5 projectes a les ajudes del FEIL.

Compartiu aquesta història

Amb la nova edició del Fons Estatal d’inversió Local, l’Ajuntament de Malgrat aconseguirà prop de 2 milions d’€ que el consistori preveu invertir en 5 projectes.
El que s’emportarà la major part del finançament estatal és la nova seu de l’arxiu municipal al solar buit de la Torre de la Vídua de Can Sala, al carrer de mar.
Aquesta actuació s’emportarà més d’un milió 600 mil € d’aquestes ajudes i permetran crear un nou edifici sostenible d’uns 950 metres quadrats construïts. L’Ajuntament espera que aquestes obres donin feina a 35 persones en situació d’atur.
Segons l’Alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, aquesta actuació s’adiu als criteris de sostenibilitat i noves tecnologies del nou Feil. De fet, Campoy assegura que també es volien incloure actuacions en dues zones verdes, però que finalment no s’han inclòs pel temor de ser denegades.

Els projectes de climatització de diferents edificis municipals és el segon projecte amb un finançament més gran, uns 180 mil €. La resta de projectes presentats són la implantació i desenvolupament d’un nova aplicació informàtica a la Gestió Policial, la compra de nous ordinadors i programes informàtics per a l’Ajuntament i l’adquisició d’un nou sistema de comunicacions per la Policia Local.

L’Ajuntament de Malgrat, però, no s’ha acollit a la possibilitat de destinar el 20% de les ajudes estatals per incrementar el pressupost habitual de serveis socials, com per exemple sí han fet d’altres municipis com PLF. Per a Campoy, seria un error crear noves línies d’ajuda social a través d’aquestes aportacions puntuals de l’Estat, ja que un cop s’acabin, no es podrien mantenir. Segons Campoy l’Ajuntament de Malgrat ja té les seves ajudes socials implantades i funcionant i no entén les crítiques que rep el consistori per no haver-se acollit a aquesta opció del FEIL.

L’Ajuntament de Malgrat té pressupostat per aquest any 2010, 900 mil € per a l’Àrea de Serveis socials, i l’ajuda a la que es podia acollir suposava més de 350 mil € que no es podien destinar a cap de les accions ja pressupostades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics