URGENT

45 malgratencs aconsegueixen bonificacions fiscals per haver utilitzat la deixalleria.

Compartiu aquesta història

Ara fa un any l’Ajuntament de Malgrat posava en marxa una campanya per incentivar l’ús de la deixalleria del municipi. L’ús regular de les instal·lacions, situades al polígon de Can Patalina, podia suposar una rebaixa de l’impost d’escombraries que oscil·lava entre un 10 i un 20%.

Durant l’any passat han participat al programa 55 famílies, de les que 45 han aconseguit les bonificacions.

Per tal d’aconseguir el 10% de descompte calia utilitzar la deixalleria en 6 ocasions en 6 mesos diferents. A partir d’aquí s’utilitzava un escalat de bonificacions. Ho explica Lluïsa Mérida, regidora de Medi Ambient de Malgrat.

Mérida ha valorat positivament la campanya i ha recordat que en la primera experiència, ara fa 2 anys, hi van participar 33 famílies. Llavors es premiava la utilització de la deixalleria amb materials pel reciclatge.

En aquest sentit, i a l’igual que a PLF, ja fa un mes que funciona la recollida de la fracció orgànica per a grans productors a Malgrat. Un mes en el que, segons Mérida, els participants estan col·laborant amb ganes i atenen a la nova forma de recollida de residus.

Fins que a l’estiu no comenci la recollida selectiva de l’orgànica per a tothom a Malgrat o PLF, aquests municipis han començat per recollir la fracció orgànica de grans productors, com restaurants, hotels, menjadors escolars o residències geriàtriques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics