48 hores després del caos.

Dilluns els ajuntaments estaven en alerta per un possible temporal que podia afectar en alguns punts alts de la comarca del Maresme.

A les 12 del migdia la neu començava a ser present a les cotes baixes de PLF, i abans de la 13h la neu ja començava a quallar tot i l’aigua acumulada per la pluja anterior.

A les 3 de la tarda, la situació era ja complicada, les escoles suspenien les classes pel que podria arribar a ser, la circulació es complicava a la N2 per culpa d’un accident a la sortida de l’autopista del Maresme i els conductors estaven ja atrapats a Maçanet.

A aquella hora, RP encetava un programa especial d’informació de servei per conèixer de primera mà que passava al nostre municipi. Un programa que es va interrompre a quarts de 4 de la tarda, quan es tallava la llum a Ciutat Jardí, on són les antenes de RP.

A partir d’aquesta hora gran part de Ciutat Jardí es va quedar a les fosques i la resta de població partia baixades sobtades de tensió elèctrica i talls puntuals de subministrament.

La circulació rodada pel municipi es complicava pels gruixos acumulats i algunes màquines llevaneus treballaven en les principals vies de comunicació per garantir la circulació de les persones que aquella hora encara treballaven.

La neu acumulada i el fort vent que bufava a la tarda, van fer caure desena d’arbres a Ciutat Jardí dificultant les tasques de les màquines llevaneus. Els arbres caiguts van fer caure alhora cablejat elèctric sobre la via deixant encara més usuaris sense llum. Alguns d’aquests usuaris continuen a aquesta hora encara sense subministrament.

Ràpidament la Polica Local i els membres voluntaris de Protecció Civil s’han fet càrrec de les tasques de coordinació d’emergència a PLF, amb l’ajuda de la brigada municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics