URGENT

Els hivernacles de PLF es veuen afectats per la nevada.

Compartiu aquesta història

Més d’una desena d’hivernacles afectats en diferent grau és el balanç provisional del pas del temporal de vent i neu pels conreus de l’Alt Maresme. En la majoria de casos ha estat el pes de la neu el que ha doblegat els ferros i ha fet malbé una estructura que ha quedat inservible. Joan Grimal, responsable de la Cooperativa agrícola Conca de la Tordera, explica que ja s’ha fet arribar als departament d’Agricultura la llista amb els desperfectes ja que molts d’aquests hivernacles ja no es podran tornar a utilitzar. Aquests hivernacles guardaven els conreus de primavera, que ara es poden quedar exposats al fred i al gel.

En aquest mateix sentit, Grimal explicava que les plantes d’horta plantades a l’exterior i que ja són productes d’hivern, com escaroles, enciams i faves, han quedat colgades per la neu. Per salvar aquests cultius cal esperar que no glaci aquestes properes jornades.

La zona de conreus afectada s’estén pels municipis de Palafolls, Malgrat de Mar, Tordera i Santa Susanna, entre d’altres.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics