URGENT

Malgrat s’acomiada del polític, periodista i promotor esportiu Ramon Garriga.

Compartiu aquesta història

 

Garriga va morir diumenge a Malgrat de Mar i ahir a la tarda va ser enterrat.

Fill del municipi veí va estudiar a l’Escola d’Agricultura de la Generalitat i després de la guerra civil va marxar a Madrid per convalidar els estudis, activitat que va compaginar amb feines de representació comercial de diversos comerciants malgratencs.

A mitjans del segle passat una empresa d’importació i exportació de Barcelona li va oferir obrir una delegació a Helsinki, Finlàndia. Va anar-hi en principi, per un any, i s’hi va estar 22 anys. Va compaginar la feina amb la pràctica periodística, col·laborant amb mitjans de comuncació com “La Vanguardia”, “ABC”, “El mundo deportivo” i “Vida deportiva”, i fent de corresponsal delegat de Ràdio Nacional d’Espanya i Televisió Espanyola als Països Nòrdics.

També va fer tasques de diplomàcia durant la seva estada a Finlàndia i va treballar al consolat fent de canceller i encarregant-se de qüestions comercials i turístiques.

Va tornar a Malgrat a mitjans dels 70 i va editar diversos llibres

aconseguint el Premi de la Crítica Serra d’Or 1998 i el premi de traducció de la Institució de les Lletres Catalanes l’any 2000. a Malgrat va impulsar el bàsquet, la natació i el waterpolo als quals també era aficionat.

Garriga va ser a més regidor d’ERC a l’Ajuntament a la dècada dels 90.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics