URGENT

La vaga de mestres té un seguiment del 14’5% a PLF.

Compartiu aquesta història

Avui els mestres de primària i secundària de l’escola pública estan convocats a la vaga per 4 vegada en els dos últims anys. Protesten contra la política educativa del Govern, que està centrada ara en el desplegament de la llei d’educació de Catalunya, la LEC.

Els cinc sindicats més representatius del sector han tornat a unir-se per plantejar aquesta nova jornada de vaga contra el conseller d’Educació, Ernest Maragall, que els ha acusat de falta de responsabilitat.

A PLF estaven cridats a la vaga els 117 mestres que exerceixen als tres centres públics del municipi.

A les Ferreries cap dels 33 mestres ha fet vaga avui. El director del centre Marià Mañé explica que els mestres estan d’acord amb els plantejaments però enumera alguns motius pels quals els docents del centre avui no han seguit la convocatòria.

Dels 40 mestres del Ceip Mas Prats, 5 han fet vaga avui. D’aquests, 3 són tutors i els seus alumnes fan avui activitats de reforç i d’altres, com explica la directora del centre, Rebeca Gòmez.

A l’IES de PLF és on hi ha més docents fent vaga a la jornada d’avui. Dels 44 professors que hi ha al centre 12 avui han exercit el seu dret a vaga, el que representa un 27% dels docents.

Aprofitant la vaga dels professors de secundària, els alumnes de l’institut han decidit no anar al centre. Dels 350 alumnes que estudien al centre només 120 han anat avui a les aules.

Ho explica el director de l’institut, Daniel López.

Entre altres qüestions, els representants dels docents estan totalment en contra del decret que donarà més autonomia a les direccions dels centres i que, diuen, amenaça de desmuntar l’escola pública tal com s’entén avui dia. A més, s’oposen a la reforma del calendari escolar, que preveu l’eliminació de la jornada intensiva al juny, i demanen que es facin contractes de mitja jornada i de jornada completa, en lloc de fer-ne per terços com ara.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics