URGENT

Un mes després de les nevades la prioritat és la neteja dels boscos.

Compartiu aquesta història

 

Un cop restablert el subministrament elèctric normalitzat, la prioritat de les autoritats i tots els esforços es dediquen a netejar les restes forestals provocades pel temporal del passat 8 de març. Cal eliminar les restes vegetals com branques i troncs caiguts que representen una amenaça de cara als incendis forestals de l’estiu.

La federació de les ADF del Maresme considera com a prioritat absoluta reobrir els camins i pistes forestals marcats en els Plans de Prevenció d’Incendis Municipals.

Segons les ADF cal netejar també les franges de protecció perimetral d’urbanitzacions i dels Perímetres de Protecció Prioritària.

La federació de ADF del Maresme es marca el proper 15 de juny com a data màxima per poder garantir la finalització d’aquests treballs.

Tots aquests treballs haurien d’estar efectivament executats abans de l’inicipi de la campanya d’Alt Risc d’Incendis Forestals al Maresme i al Vallès Oriental, prevista pel proper 15 de juny.

A PLF els treballs han començat ja. L’Ajuntament ha demanat als veïns amb parcel·les forestals que apilin les restes vegetals al costat del carrer, per tal que un servei especial les destrueixi amb una trituradora. A partir del proper mes de maig, el consistori començarà els treballs de neteja de les parcel.les municipals, un cop s’adjudiquin les tasques a una empresa i gràcies al Pla Zapatero 2010.

Enllaç: Web ADF Maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics