URGENT

Les obres de canalització de la riera de Malgrat començaran la setmana que ve

Compartiu aquesta història

Segons ha sabut aquesta emissora, les obres de canalització del polèmic tram de Can Feliciano de la riera de Malgrat es reprendran la setmana que ve, quasi tres anys després del primer intent. Llavors, a l’estiu del 2007, una protesta popular va aturar les obres, ja que preveien la desaparició de l’arbreda de Can Feliciano, davant mateix de l’antiga caserna de la Policia Local.

Després de l’aturada l’ACA va presentar un projecte que preveia una riera naturalitzada, és a dir amb més verd que ciment, però l’equip de govern de Malgrat, no sense polèmica, va aprovar retornar al projecte inicial, que preveu un calaix de ciment en forma de U.

La Plataforma que defensa la riera naturalitzada va presentar un contenciós administratiu davant la decisió del govern municipal, un contenciós que encara no s’ha resolt. De fet l’oposició i la plataforma critiquen al govern de Malgrat per no esperar la resolució judicial.

El projecte que es farà finalment s’ha retocat, segons el govern, per actualitzar-lo. Els detractors del projecte hi veuen la intenció, no només de canalitzar la riera, sinó de cobrir-la. L’equip de govern no aclara si finalment es cobrirà aquest polèmic tram de riera, però l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, afirma a RP que l’Ajuntament seguirà lluitant per aconseguir cobrir la riera.

Campoy afirma que hi ha molta gent a favor de la canalització de la riera, i demana a la Plataforma que es replantegi la seva postura.

Tot i això, l’alcaldessa creu que no es repetiran les mobilitzacions com les que van aturar l’obra l’estiu del 2007, tot just començada la legislatura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics