URGENT

Blanes i Malgrat protegiran la zona de nidificació del Delta de la Tordera.

Compartiu aquesta història

Els ajuntaments de Malgrat i Blanes treballaran conjuntament per tal de protegir la zona de nidificació del Delta del riu Tordera, que comparteixen els dos municipis.

Segons Lluïsa Mérida, regidora de Medi Ambient de Malgrat, els agents de defensa forestal han mostrat la seva preocupació pel manteniment de la zona del delta on les aus aprofiten fer els nius i han demanat la seva protecció als consistoris. Mérida explica que es posarà plafons informatius i alhora es preveu incrementar la vigilància per preservar aquest espai natural.

Ja fa temps que es treballa en aquest sentit, però Mèrida ha assegurat que s’està a l’espera d’una subvenció del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

L’Ajuntament de Blanes, ha anat més enllà i ha parlat de tancar l’espai per evitar que els banyistes o els vianants puguin accedir a l’espai natural de nidificació.

D’altra banda, alguns pobles de la conca de la Tordera han signat un altre conveni per dinamitzar tota la zona i acabar creant una ruta per la vora del riu. De moment, només es tracta d’una proposta, tractada en una reunió la passada setmana a Hostalric, municipi impulsor del projecte.

Malgrat, tot i ser un poble de la Conca no ha estat de moment convidat a aquesta proposta, però Mérida troba positiva la iniciativa i assegura que calen accions per dignificar el riu.

La proposta de projecte, que ha estat signada pels diversos municipis, on tampoc hi ha PLF, porta per títol “El Projecte de desenvolupament territorial Ruta de la Tordera”. Es pretén crear un turisme fluvial a la zona a partir de la creació d’una ruta per tot el curs de la Tordera mentre alhora es fa una cartografia de la zona.

Foto de portada:  Publiblanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics