URGENT

Comencen els treballs de la passera entre el centre i St. Lluís.

Compartiu aquesta història

Aquests dies han començat els treballs previs a la construcció de la passera peatonal que connectarà la zona de les escoles amb el barri de St. Lluís.

Aquesta obra consisteix en una passarel·la elevada per sobre la carretera de la Costa Brava que permetrà el pas de vianants i de bicicletes. D’aquesta manera es vol evitar el perill de travessar la carretera per la zona dels semàfors, així com connectar més directament la zona escolar de PLF amb barri St. Lluís.

L’obra constarà de dues fases. La primera serà la passera pròpiament dita i la segona fase serà la connexió del final de la passarel·la amb l’avd del mar. Aquesta segona fase la finança íntegrament el segon fons estatal d’inversió local del govern central. Ho explica l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, que confirma l’inici de les obres.

La primera fase costa uns 600 mil €, dels quals ¾ parts estan subvencionades i uns 150 mil € estan pendents de finançament. S’espera poder canviar el destí d’una subvenció aprovada per a un altra projecte per tal de sufragar aquests 150 mil € pendents.

Segons l’alcalde, la previsió és que les obres s’allarguin 8 mesos a partir d’ara. Segons Agustí les obres obligaran a tallar la carretera d’accés a la Costa Brava algunes setmanes per tal de finalitzar les obres.

De tota manera s’espera que aquest tall es faci fora de la temporada d’estiu.

La passera ha estat una infrastructura pensada ja el 2004, però que ha patit problemes en el concurs d’adjudicació, en el projecte previst i finalment en el finançament.

A la imatge: El projecte de passera

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics