URGENT

Tot a punt per St. Jordi.

Compartiu aquesta història

 

La diada del Llibre i la Rosa d’aquest any escalfa motors i ho fa amb les previsions que ja han fet per una banda el gremi de llibreters i de l’altra els floristes.

Els primers esperen fer 20 milions d’euros de caixa i igualar així les vendes fetes l’any passat. D’aquesta manera els llibreters esperen vendre per St. Jordi el 8% de les vendes de tot l’any. Segons el gremi de Llibreters el fet que la diada caigui en divendres afavorirà les vendes a les llibreries de zones turístiques. Per gèneres, el Gremi creu que “seguirà tenint sortida la narrativa, l’assaig, i els llibres infantils, però assegura que per St Jordi es ven tot tipus de llibres. Isabel Ribas de la llibreria Colors de PLF explica quines són les previsions en els llibres més venuts.

St Jordi és també el dia de la Rosa, i per tant un dels dies més importants pel sector de la flor a Catalunya. Com ha passat els últims anys, en total es comercialitzaran unes sis milions de roses, un 15% de les quals es cultiven al Maresme. Els floristes esperen que la crisi no afecti a la venda de roses per que ningú es vol quedar sense roses en aquesta diada. Eva Orellana, de la Floristeria Tot Jardí, explica que tot i les novetats, la rosa vermella és de sempre la més venuda.

Demà de nou s’instal·laran parades al centre del municipi per vendre roses i llibres. La majoria seran a la Plaça del Fòrum Palatiolo.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics