URGENT

Talen els arbres de Can Feliciano de Malgrat.

Compartiu aquesta història

Com ja va avançar RP la passada setmana, aquesta matinada han començat els treballs de canalització de la riera de Malgrat. Ho han fet amb la polèmica tala dels arbres de l’arbreda de Can Feliciano, davant de l’antiga caserna de la policia de Malgrat.

Aquest projecte de canalització fa temps que cueja. Ara fa 3 anys, l’estiu del 2007, quan les màquines anaven a arrencar els arbres per fer les obres, un grup de malgratencs es va mobilitzar per tal de salvar l’arbreda de la tala. Desenes de persones es van enfilar als arbres amb tendes de campanya i van fer guardia dia i nit per evitar els treballs.

Llavors les obres es van aturar i no ha estat fins avui que s’han reiniciat després de 3 anys de polèmica.

Aquest moviment popular va donar lloc a una plataforma que aquests anys ha estat defensant una canalització més respectuosa amb el medi ambient per evitar un calaix de formigo.

una opció que no impliqués la canalització amb ciment de la riera.

Finalment l’Ajuntament va aprovar tornar al primer projecte, que avui s’ha tornat a posar en marxa.

Per evitar que de nou una mobilització aturés les obres avui, s’ha programat tota una operació de protecció de la zona. De bon matí s’ha tallat al trànsit rodat i peatonal el tram de la riera, i desenes de mossos d’esquadra i d’agents de la policia local, han garantit que ningú es saltés les tanques metàl·liques.

De tota manera només alguns defensors de la riera, s’han agrupat de bon matí a la zona per mostrar la seva indignació per la tala dels arbres.

Amb les obres la tala dels arbres d’avui s’inicien les obres de canalització d’aquest tram de riera, entre el carrer passada i el pont del carrer Riera, en el que es posarà un calaix de formigó, però, de moment, no es contempla cobrir-la.

La Plataforma Salvem La Riera ja ha convocat una concentració davant l’Ajuntament per aquesta tarda  a les 19h.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics