URGENT

La consulta porta a PLF una nova picabaralla política.

Compartiu aquesta història

 

Els partits polítics amb representació a l’Ajuntament van valorar ahir la jornada del referèndum i les seves dades.

El PSC, que no ha donat suport a la iniciativa, va valorar com escassa la participació. Valentí Agustí va considerar destacable la feina feta anteriorment a la consulta amb les xerrades i les trobades organitzades per la plataforma.

CiU, que sí s’ha significat a favor del referèndum, ha qualificat la jornada de consultes a PLF com a èxit. Segons Xavier Dalmau, cal tenir present la manca de mitjans de la plataforma i va assegurar que els partits polítics s’havien d’haver implicat en la campanya a favor o en contra de la independència.

Qui va obrir la polèmica va ser la secretaria de comuicació del PP a PLF, Francina Colomques, que va acusar al PSC, CiU i ERC de polititzar la consulta a través de les entitats que donaven suport a les consultes. Colomques qualificava el referendum d’ahir d’absurd.

La popular va denunciar que l’Ajuntament havia malbaratat diners públics en la promoció de la consulta i critica la implicació personal de càrrecs electes d’ERC i de CiU en la convocatòria d’ahir.

ERC va considerar lamentables les paraules de la popular. Jordi Pedemonte, el seu portaveu, va qualificar la jornada d’èxit de la democràcia i va assegurar que Esquerra s’ha mantingut al marge, tot i demanar el vot afirmatiu. Pedemonte ha trobat a faltar una campanya pel no.

Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa, va recordar que el seu partit dóna suport a les consultes a la població, tot i que assegura que aquesta s’ha polititzat. Segons Osorio, tot i que s’asseguracva que la Comissió de Festes donava suport a la consulta, hi ha molts membres que no en tenien coneixement.

Tot i que l’Ajuntament no va donar suport a la celebració de la consulta a PLF, ha cedit l’ús de diferents locals municipals com el teatre, el Mid o el Forroll per als actes i les votacions d’ahir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics