URGENT

Els ajuntaments implicats en el bus sanitari volen revisar el servei.

Compartiu aquesta història

 

El 2006 es posava en marxa el bus sanitari o hospitalari que unia les poblacions de l’Alt Maresme amb l’Hospital Comarcal de Calella.

El servei, operat per Barcelona bus, comença a Tordera, passa per PLF, Malgrat, segueix per Sta. Susanna, Pineda i Calella abans d’acabar el seu recorregut a l’hospital després d’una 30a de parades.

El servei és cofinançat pels ajuntaments implicats, tots excepte Pineda, i pels propis usuaris que utilitzen el bus

Ara després d’aquests primers anys en funcionament, els ajuntaments implicats han expressat la seva voluntat de revisar el funcionament per optimitzar-lo. El regidor de sanitat de PLF, Josep Rueda explica però, que això no implica el final del servei, ni tampoc, tal i com s’havia especulat, la sortida d’algun ajuntament del conveni signat en el seu dia.

Segons Rueda, el que cal és mirar quins trajectes són més rendibles i quins no ho són tan per tal de reestructurar l’oferta actual.

Segons es va anunciar al inaugurar el servei, el bus hospitalari té un cost anual de 216 mil €.

La Generalitat es va comprometre a pagar la meitat del cost en els primers anys i la resta l’havia d’assumir els ajuntaments a parts iguals amb un total de 27.000 euros cadascun.

El servei compta actualment amb 12 viatges d’anada i 12 més de tornada entre setmana i 4 viatges d’anada i tornada els dissabtes.

En aquest servei, PLF és qui té més parades, una desena després de la incorporació de les parades de Mas Carbó i Mas Reixach ara fa 2 anys.

Horaris actuals del bus sanitari

Parades del servei

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics