URGENT

Els ecologistes critiquen l’estat de les rieres del Maresme, entre elles les de PLF.

Compartiu aquesta història

 

l’entitat Natura ha posat de manifest l’estat de les rieres de municipis de la comarca com PLF, St. Pol, Tordera o Arenys. Segons els ecologistes les rieres estan plenes de canyes ui d’altres materials que dificulten el pas de l’aigua per les lleres.

Segons l’entitat això fa augmentar els riscos ambientals com ara possibles inundacions, destrucció d’infrastructures i erosió dels marges.

Cada any més pagesos abandonen el seu treball cosa que implica un abandonament de trams de riera que abans tenien una utilitat agrícola. A això cal sumar-hi les destrosses del temporal del març, que han deixat moltes restes vegetals que poden anar a parar a les lleres.

L’entitat considera que el pla de manteniment de rieres de l’ACA, l’Agència Catalana de l’Aigua, és insuficient per la nostra comarca, i la situació , segons l’entitat ecologista, és preocupant.

De fet asseguren que si la situació era difícil abans de les nevades del març, aquestes han transformat la situació en crítica

Tot i això alguns ajuntaments han començat ja els treballs de neteja de les rieres tot i que no és la seva competència, ja que depèn de l’ACA.

Precisament l’ACA va fer públic ahir les 34 actuacions previstes pel manteniment de les lleres de la comarca. Entre aquestes actuacions no n’hi ha cap prevista a PLF. Segons han confirmat fonts del departament, ara com ara no hi ha prevista cap inversió en matèria de manteniment de rieres al nostre municipi. Sí que hi ha intervencions a Arenys de Mar, a Malgrat ; al rec Viver i a la riera de St. Genís, i a Tordera als torrents de St. Daniel, St. Tou i Valmanya.

Foto: Natura-tordera.blogspot.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics