URGENT

Els maquinistes de Renfe fan vaga per reclamar més aparcaments.

Compartiu aquesta història

 

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF) ha convocat als maquinistes residents a l’estació de Sants de Barcelona a tres dies de vaga per reclamar més places d’aparcament per al col·lectiu. Avui és la primera d’aquestes jornades de vaga 24 hores, i les altres dues seran dimecres i divendres.

Segons informa la companyia Renfe, els maquinistes disposen actualment de 29 places d’aparcament en superfície, però el col•lectiu exigeix a l’empresa ferroviària tenir un total de 50 i totes situades al pàrquing soterrat de l’estació. “En una època de crisi i austeritat”, apunta l’empresa, Renfe assegura que ha ofert ampliar les places fins arribar a la cinquantena però totes en superfície; una oferta que no ha estat acceptada pels treballadors.

La vaga afecta la circulació dels trens de Rodalies, Mitjà i Llarga distància així com el TGV.

Entre les sis i dos quarts de deu del matí i també entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre s’han decretat uns serveis mínims que suposen la circulació del 66% dels trens de Rodalies, una xifra que baixarà al 33% la resta del dia.

Des de Malgrat, segons la companyia, l’afectació estarà en 5 viatges d’anada i 5 més de tornada amb direcció a BCN.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics