URGENT

Una 70a d’alumnes de 6è a PLF comencen les proves de competències.

Compartiu aquesta història

 

Avui i demà els centres de primària de Catalunya, tan públics com concertats, realitzen les proves de competències bàsiques als alumnes de 6è.

Aquest és el segon any que es fan aquestes proves que ajuden a saber si els alumnes han assumit i adquirit els coneixements i les habilitats necessàries, bàsicament de lectoescriptura i càlcul al final de l’etapa de primària. Ens ho ha explicat Rebeca Gómez, directora del Ceip Mas Prats de PLF.

A PLF, entre les duies escoles, hi ha una 70a d’alumnes que faran aquestes proves, que no repercuteixen en les seves notes personals, però segons el govern català sí ajudaran a millorar l’èxit del sistema escolar.

En aquesta segona edició de la prova es mantindrà una prova de castellà, català i matemàtiques d’uns 45 minuts de durada cadascuna i incorporarà un examen de llengua estrangera, en la majoria de casos l’anglès.

Un cop finalitzades les proves, els centres les enviaran per tal de ser corregides externament. Passades unes setmanes els centre reben un buidatge de les dades principals, tal i com explica la pròpia directora del Mas Prats, Rebeca Gómez.

Cada família rebrà els resultats dels seus fills, així com els del centre en relació amb la mitjana catalana, però aquestes dades seran confidencials i només es donarà a conèixer públicament l’estat del sistema en termes globals, que ha d’estar per sobre dels 70 punts sobre 100 per no ser considerat “preocupant”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics