Ciutat Jardí; dos mesos després de la nevada

 

Han passat dos mesos de les nevades del passat 8 de març. Al nostre poble la zona més afectada pel temporal va ser Ciutat Jardí, on la neu va incomunicar a centenars de veïns durant dies. Les nevades també van provocar la caiguda de diferents pals de llum i cablejat elèctric, cosa que va alentir els treballs de les màquines llevaneus.

Un equip de RP ha viatjat aquest cap de setmana a Ciutat Jardí per comprovar com està la urbanització dos mesos després de les nevades. Tot i que l’electricitat va tornar una setmana després del temporal i que s’han substituït gran part del matèria elèctric afectat, la situació del cablejat continua sent precària i amenaça en patir nous problemes. Hi ha restes vegetals penjant dels cables elèctrics, i arbres que amenacen en caure sobre la feble estesa elèctrica.

Tot i que hi ha parcel·les ja netes i desbrossades, la realitat és que en la majoria de casos les zones boscoses de la urbanització continuen plenes de restes vegetals, és a dir amb branques i arbres sencers caiguts. Aquestes restes, un cop seques i amb el nombrós sotabosc de les parcel·les, que en la seva majoria estan deixades, provoquen que el risc d’incendi es multipliqui.

L’Ajuntament va començar una campanya, passada la setmana santa, per facilitar la neteja de parcel·les privades afectades per la nevada, i per retirar les restes vegetals de les zones boscoses. A banda d’això el consistori invertirà part de les ajudes estatals al desenvolupament local a la neteja de les parcel·les públiques de la urbanització.

No només les parcel·les boscoses de dins la urbanització es troben en aquesta situació. Els boscos de la muntanya propera a Ciutat Jardí presenta molts arbres caiguts per culpa del temporal cosa que causa preocupació davant la campanya d’incendi d’aquest estiu.

Fotografies de Ràdio Palafolls (9 de maig del 2010), Fotos de la nevada del 8 de març Aquí

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics