URGENT

La policia busca als lladres que es fan passar per treballadors de l’hospital per entrar a les llars.

Compartiu aquesta història

 

Fa uns dies us explicàvem que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva havia alertat de l’existència d’un grup de delinqüents que es fan passar per professionals sanitaris per robar a gent gran a la zona de l’alt Maresme i la Selva.

La policia local de Pineda va detectar, ja fa 15 dies, diverses impostores que deien que eren infermeres i feien enquestes de salut, generalment a gent gran.

Després de guanyar-se la seva confiança i amb el pretext de fer-los una revisió, accedien a les cases de les víctimes i robaven el que tenien al seu abast. A banda del petit botí, també recollien informació per a futurs assalts. Després de ser identificades, les delinqüents van modificar la seva manera d’actuar i van passar a trucar als timbres de les vivendes amb l’excusa que es tractava d’una campanya hospitalària.

El portaveu de la corporació sanitària, el doctor Xavier Conill, va admetre haver rebut denúncies contra falsos empleats a Arenys, Canet, Sant Pol, Calella i Pineda, encara que aquests els últims dies el grup s’ha desplaçat a Lloret i Blanes.

De moment a PLF no s’ha detectat o denunciat aquest tipus d’estafa, però el cap de la Policia Local, Marc Peña explica que cal estar alerta i aconsella trucar a la policia en cas de detectar alguna visita estranya.

Peña aconsella negar l’entrada al domicili a qualsevol visita estranya, sense identificar o no sol·licitada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics