URGENT

PLF demana ajudes a la llei d’urbanitzacions per Ciutat Jardí.

Compartiu aquesta història

 

El consistori palafollenc és un dels 72 ajuntaments catalans que han demanat ajudes a la Generalitat per tal de redactar els programes d’adequació de les urbanitzacions. La intenció de les ajudes és regularitzar i millorar les urbanitzacions construïdes entre 1956 i 1981 amb dèficits urbanístics. L’objectiu és millorar la qualitat de vida dels veïns d’aquestes zones finalitzant les obres o establint els serveis urbans bàsics.

Ja s’ha tancat la convocatòria d’ajudes per a redactar els Programes d’adequació a la que hi han concorregut 72 municipis, entre ells PLF. El nostre poble demana suport econòmic per fer el projecte d’urbanització de Ciutat Jardí. El regidor d’urbanisme de l’Aj de PLF, Josep Rueda, ha explicat per a que servirà l’ajuda si finalment és concedida al nostre municipi.

Rueda ha assegurat que és una bona llei, però que no cobreix totes les despeses.

Els consistoris han de concorre primer a les ajudes per fer els programes d’adequació i després, si ho volen, a les ajudes econòmiques per a la realització de les accions previstes als programes. Aquestes aportacions econòmiques són enteses com a crèdits.

Per aquesta raó, segons Rueda, l’Ajuntament només ha presentat Ciutat Jardí a les ajudes i no d’altres zones com Mar Costa, a St Genís.

La resolució es farà a finals de juny, i es tindrà en compte la grandària de la urbanització respecte la superfície total del municipi; els residents i les parcel·les edificables; els habitatges dedicats a primera residència; les urbanitzacions situades en municipis petits, amb riscos naturals o a prop d’espais oberts protegits. Així mateix, es té en compte, de manera destacada, aquells projectes que prevegin la reducció de l’àmbit o la compactació de l’edificació.

Un total d’entre 30 i 40 urbanitzacions podrien acollir-se a aquesta segona convocatòria d’ajuts que, en la seva primera edició, resolta l’any passat, va atorgar prop de 10 MEUR per a la redacció de 36 Programes d’adequació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics