URGENT

PLF esquiva, de moment, el mosquit tigre, que continua expandint-se.

Compartiu aquesta història

 

Aquest insecte, de picades molt doloroses, s’ha anat expandit des de la seva detecció al 2004 a la zona de St. Cugat, probablement provinent d’Itàlia.

Al Maresme des de que es va detectar per primer cop l’any 2006, concretament a Caldes d’Estrac, el mosquit tigre ha anat expandint-se. Així el 2007, es va poder comprovar que hi havia 4 municipis més afectats: Montgat, El Masnou, Arenys de Mar i Canet de Mar. El 2008 va continuar expandint-se per Tordera, Calella, St. Cebrià, Tiana, Teià, Argentona, St. Andreu de Llavaneres, Premià de Dalt i St. Vicenç de Montalt. L’any passat a aquesta llarga llista s’hi van sumar 4 municipis més Arenys de munt, Cabrera, Vilassar de mar i la capital, Mataró.

A la zona compresa entre Pineda i PLF encara no s’ha detectat la presència d’aquest insecte, segons dades del Departament de Medi Ambient i habitatge.

El mosquit tigre és una espècie de mosquit que és actiu sobretot de dia i principalment a l’exterior de les cases, on sol trobar elements que li permeten reproduir-se amb una certa facilitat. Els ous i les larves viuen en petites masses d’aigua estancada que es poden acumular en joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d’animals domèstics…etc

Els experts asseguren que el més important i efectiu per evitar la seva propagació és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques i això es pot aconseguir eliminant tots els punts d’aigua on pot créixer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics