URGENT

PLF debat aquest vespre la moció sobre immigració del PP i les 4 mocions d’Iniciativa.

Compartiu aquesta història

 

A partir de les 8 del vespre, i en directe a RP, el plenari de l’Ajuntament tractarà la moció que ha presentat el grup municipal del PP sobre el control de la immigració. Els populars demanen que el consistori palafollenc comuniqui a la Policia la situació d’il·legalitat de totes aquelles persones estrangeres que detecti a través de la seva inscripció en el padró d’habitants. Els populars creuen que cal reclamar al Govern de l’Estat que procedeixi a la sol·licitud permanent d’aquestes dades.

Aquesta moció no prosperarà ja que la resta de formacions polítiques al consistori ja han expressat la seva intenció de votar en contra de la sol·licitud dels populars. Una polèmica moció que ja s’ha votat en diferents administracions, però que només s’ha aprovat a l’Ajuntament de St. Andreu de Llavaneres.

Aquesta no serà l’única moció que es tractarà avui al plenari, ja que ICV-EUA n’ha presentat 4.

La primera que es tractarà avui demana que entri en funcionament el Reglament Orgànic Municipal, el ROM, el que determina el funcionament entre d’altres dels plenaris. De fet una de les reivindicacions dels grups de l’oposició és la manca de regularitat en la convocatòria dels plens, una periodicitat que marca el ROM.

Els ecosocialistes també demanaran a través d’una moció que es creï una nova comarca que agrupi els municipis compresos dins el triangle entre Calella, Tossa i Hostalric sota el nom de Baixa Tordera. Aquesta moció sobre la nova comarca ja va ser aprovada per l’Ajuntament de Blanes el mes de febrer passat. El de PLF serà el segon consistori que tractarà aquesta moció.

Iniciativa també vol que l’Ajuntament doni suport a la investigació dels crims del franquisme per part de l’Audiència Nacional. Alhora que es dona suport a aquesta investigació, també es dona suport implícitament a la tasca del jutge Baltasar Garzon, processat per investigar els crims del règim franquista.

Iniciativa ja va presentar aquesta moció fa uns dies a Malgrat, on es va aprovar amb només 3 vots a favor i 14 abstencions.

Per últim els ecosocialistes demanen que es contractin treballadors en atur de PLF per a la neteja dels boscos afectats per la nevada del 8 de març passat.

La resta de punts de gestió municipal són de matèria urbanística i al tractar-se d’un ple ordinari, l’últim punt serà el de precs i preguntes.

La transmissió de RP començarà a les 8 del vespre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics