URGENT

Tornen a portar sorra a les platges del Maresme.

Compartiu aquesta història

 De nou un vaixell draga s’encarregarà de portar sorra d’una banda a l’altra de la comarca del Maresme. Les primeres feines seran extreure sorra de Premià i el Masnou, per abocar-la a la platja del Bogatell de BCN, però a continuació es faran extraccions a tocar dels ports de Premià de Mar, el Masnou i Mataró per reomplir les platges del Baix Maresme que s’han quedat sense sorra després dels temporals d’hivern. Una de les més afectades és la de Cabrera de Mar, on la Generalitat ja s’havia compromès a abocar-hi prop de 100.000 m³ abans de l’estiu.

 També es preveu que el vaixell es traslladi fins a la bocana del port d’Arenys de Mar, on l’any passat també es va extreure sorra per abocar-la a les platges que hi ha a ponent del port, com és la de les roques d’en Lluc. L’actuació que es va fer l’any passat a les costes del Maresme va representar una inversió de més de nou milions d’euros per abocar sorra a les platges del Baix Maresme. Aleshores, es van posar 500.000 m³ de sorra a les platges dels municipis de Cabrera, Vilassar de Mar, el Masnou i Montgat que amb els temporals han quedat en no-res. És per això que algunes entitats ecologistes ja han criticat els treballs de regeneració de les platges.

Els pescadors tampoc ho entenen. El patró major del port d’Arenys de Mar, Mauricio Pulido, lamenta que una vegada més es llencin els diners públics per posar sorra que la mar es tornarà a endur amb un altre temporal. El sector pesquer es queixa del greu impacte de l’extracció de sorra pel fons marí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics