URGENT

El PP modifica la moció sobre immigració per trobar suports entre els altres grups municipals

Compartiu aquesta història

A l’hora d’inici del ple municipal de divendres, el PP i el PSC, que havien consensuat en un primer moment una nova moció sobre la immigració, buscaven el suport de la resta de formacions  amb representació al consistori. La moció que finalment es va tractar al plenari no tenia gaire cosa a veure amb la que els populars havien presentat en un primer moment.

Els populars, sabent que la 1a moció no tiraria endavant, l’han rebaixat substancialment per tal d’aconseguir el consens de la resta de grups municipals.

Si la primera moció demanava que l’Ajuntament comuniqués a la policia la situació irregular d’immigrants empadronats a PLF, a la nova proposta presentada al plenari només reclama que s’apliqui la legalitat vigent i que es fomenti la integració dels nous vinguts.

El nou text dels populars també demana descriminalitzar la immigració i el respecte per la diversitat, així com dotar als ajuntaments amb millor finançament per a polítiques d’acollida.

El regidor portaveu del PP, Óscar Bermán va assegurar que el canvi de moció responia a la voluntat de consens de la seva formació, un cop vist que cap altre formació donaria suport al primer text.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament, Josep Rueda ha valorat com a molt positiva aquesta voluntat de consens del PP, i explicava que el segon text no tenia res a veure amb la primera proposta i per això esperava que tothom s’hi adherís.

CiU va considerar que el nou text no tenia una visió tan partidista com el primer i va valorar com a positiu l’ànim de consens i el va considerar com assumible per a totes les formacions.

El canvi substancial de la moció va aconseguir el vot favorable del propi PP, del PSC i de CiU, mentre que Esquerra i Iniciativa hi van votar en contra.

Els republicans, tot i estar d’acord amb la majoria del text, reclamaven que no s’incorporés el 3r paràgraf que parla de promoure el civisme. Per Jordi Pedemonte, portaveu dels republicans, no s’ha de vincular el civisme amb la immigració per que sembla que es criminalitzi.

En un mateix sentit es va pronunciar el regidor d’Iniciativa, Juan Andrés Osorio, qui a més va assegurar que els immigrants no acaparen els recursos i les ajudes municipals.

El 3r paràgraf no va ser retirat i per això tant els republicans com els ecosocialistes van votar en contra de la moció, que finalment es va aprovar.

Podeu escoltar el ple a l’apartat de les sessions plenàries de Ràdio Palafolls

última modificació de la noticia: 18 maig

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics