URGENT

PLF demana a l’ACA que actuï en els punts crítics de les rieres del municipi.

Compartiu aquesta història

 Fa uns dies una entitat ecologista denunciava l’estat de deixadesa de les rieres del Maresme i posava com exemple les de PLF. Les canyes i les restes vegetals i residus humans s’acumulen a les rieres multiplicant el risc d’inundacions.

Paral·lelament  l’Agencia  Catalana  de  l’Aigua confirmava que no es preveia cap actuació de neteja i manteniment de les lleres de les rieres de PLF a la campanya d’enguany.

Davant d’això l’Ajuntament ha requerit a l’ACA que almenys  doni suport per poder acondicionar els punts més crítics de les rieres palafollenques. Encara no es té resposta de l’administració catalana, però el regidor de Medi Ambient, Josep Rueda, confia en aconseguir aquestes ajudes especials.

Segons Rueda, cada cop és menys estrany quedar fora de les ajudes de l’ACA, ja que assegura que cada cop s’hi destinen menys recursos econòmics.

L’ACA ha anunciat 34 actuacions al Maresme pel manteniment de les lleres. Entre aquestes actuacions hi ha a al rec Viver i a la riera de St. Genís al seu pas per Malgrat, i a Tordera als torrents de St. Daniel, St. Tou i Valmanya.

Rueda ha anunciat que es reunirà en breu amb l‘ACA per expressar-li el malestar de PLF per la deixadesa de la riera.

D’altra banda, segons va anunciar Rueda al ple de divendres,  PLF ha rebut una subvenció  de la diputació de Barcelona, per valor de 3000€ per tal de fer un estudi de l’estat de les rieres locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics