URGENT

El jurat popular troba culpable l’acusat de matar i esquarterar una prostituta a Blanes.

Compartiu aquesta història

 

Després de nou hores de deliberació, el tribunal popular ha considerat provat que la matinada del 8 de maig del 2007, l’acusat, José Martín Caballero va asfixiar la noia al seu apartament. Per arribar a aquesta convicció, el jurat ha certificat la plena credibilitat a les declaracions d’un dels veïns del bloc, que vivia al costat del domicili de Caballero i que va afirmar haver escoltat crits d’auxili d’una dona amb accent sud-americà i moviments de mobles.

A més, el veredicte també ressalta que les bosses d’escombraries amb què estava embolicat el cadàver estaven precintades amb una cinta on apareixia el logotip de l’empresa on treballava l’acusat. El jurat popular tampoc es creu que les esgarrapades que tenia l’acusat als braços els hi hagués fet un gat. Per últim, per provar el delicte d’homicidi, el veredicte recull que la marca de sang impresa per una mà a la paret ‘conté ADN compatible amb el de la víctima i l’acusat’.

El tribunal ha desestimat que, a l’hora de cometre el crim, José Martín Caballero tingués les facultats mentals greument alterades pel consum de cocaïna.

Pel que fa al delicte de profanació de cadàver, el tribunal popular ha declarat l’acusat no culpable ja que considera que tot i que Caballero va partir el cos de la prostituta en dos i després el va llançar al contenidor, no ho va fer ‘per manca de respecte’, sinó amb la intenció de desfer-se del cadàver i eliminar proves.

Després de la lectura del veredicte, el ministeri fiscal ha sol·licitat que se li imposi una pena de dotze anys i cinc mesos de presó. Per la seva banda, l’acusació particular ha elevat aquesta petició fins als quinze anys, i l’advocat de la defensa ha sol·licitat la pena mínim per a aquest delicte (deu anys de presó).

Després de la lectura del veredicte del jurat popular i les demandes de pena de les parts, el cas –que s’ha jutjat a la Secció Tercera de l’Audiència de Girona- ha quedat vist per a sentència.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics