URGENT

Un constructor denuncia a la fiscalia a l’alcalde de PLF per adjudicar obres sense concurs ni projecte.

Compartiu aquesta història

 

Christophe Lemonche, qui fou responsable de l’empresa constructora Chrislemon ha dut l’alcalde de PLF fins la fiscalia acusant-lo de clientalisme a l’hora d’adjudicar obres al nostre municipi.

Segons publica avui el diari El Mundo, la relació entre Lemonche i Agustí es remunta a l’any 2006, quan l’empresa que regentava es va encarregar de l’adequació del centre de salut mental per a nens i joves de Calella. Cal recordar que Agustí, a banda d’alcalde de PLF, és president de la Comunitat Terapèutica del Maresme.

Segons la denúncia, Lemonche a partir d’aquí comença una estreta relació amb l’alcalde qui el reclama en els concursos d’adjudicacions d’obres a PLF. Segons la noticia del rotatiu, lemonche afirma que el mètode d’adjudicacions a PLF estaven normalment pactat abans del concurs. Segons la denúncia es presentaven diferents pressupostos d’empreses amigues per tal de donar una aparença de legalitat. Segons Lemonche l’alcalde buscava un enriquiment personal en aquestes operacions concursals.

Lemonche ha tirat de la manta per que segons explica el consistori li deu un milió d’€ per les obres per les obres de renovació del camp de futbol entre d’altres.

Segons explica el constructor, quan van agafar les obres del camp de futbol faltaven pocs mesos per les eleccions del 2007, i van començar a fer feines sense tenir res signat amb el consistori i sense haver declarat l’obra. A més, els problemes amb els aparcaments de sotagrada, que eren els que havien de finançar l’obra del camp de futbol, van fer que l’empresa constructora no cobrés les obres.

A banda de denunciar que Agustí li donava obres sense un concurs clar, sense contractes, sense projectes i sense coordinació de seguretat, Lemonche també diu que els aparcaments de sotagrades van anar a parar a familiars directes de la 1a tinent d’alcalde de PLF, Dolors Agüera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics