URGENT

L’ACA i l’Ajuntament de Malgrat acorden tirar endavant les obres de canalització de la riera.

Compartiu aquesta història

 Després de mesos d’aturada l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el govern de Malgrat, han redactat un conveni per acabar de resoldre els trams de la riera que encara queden per canalitzar al municipi, entre ells el polèmic de Can Feliciano. El conveni, que haurà de ser ratificat pel ple de Malgrat, segurament d’aquí a una setmana, dóna preferència a aquest tram de riera, que ja havia començat a canalitzar-se, però que es va aturar per la pressió veïnal. L’alcaldessa de Malgrat assegura que l’ACA ha comprés el que ha passat al municipi i a través del diàleg amb el consistori s’ha pogut redactar aquests conveni.

A més, segons el diari el Punt, el conveni afegeix el polèmic reforç a les parets del calaix perquè en un futur es pugui urbanitzar. Un punt que no existia en el projecte inicial i que no agrada a l’oposició ni a la Plataforma de l’Arbreda. Conxita Campoy assegura que aquests punt no existeix al conveni, però que el projecte si presenta una major presència de ferro al forjat, i que ara l’Ajuntament estia si la previsió de l’ACA permetria cobrir el tram de Can Feliciano.

El conveni parla de continuar amb el projecte inicial per a que les Can Feliciano, un projecte que va ser ratificat pel ple municipal de gener del 2008 amb els únics vots del govern local.

Segons el conveni les obres les licitarà i les executarà l’Ajuntament de Malgrat, un cop rebin el projecte per part de l’ACA, que trigarà un màxim de dos mesos des de la signatura del conveni. El projecte no serà igual que l’anterior, perquè s’haurà d’actualitzar tan els preus com també les condicions tècniques.

El conveni, també pendent de l’aprovació pel consell d’administració de l’ACA, especifica altres accions que s’han de desenvolupar en els pròxims anys.

La llista conté tirar endavant el projecte de canalització al tram de la desembocadura de la riera, sota la via del tren, que actualment està en fase de redacció i que inclou les obres de connexió viària per al trànsit de vehicles i vianants amb la zona de la platja, a la plaça de l’ancora. L’aprovació del projecte no s’hauria d’allargar més d’un any, i té un pressupost de 2,4 milions d’euros.

A banda de la desembocadura, el conveni també inclourà la millora hidràulica icanalització del pont del carrer de la Riera i el projecte de canalització al pas pel parc de Francesc Macià i l’avinguda de la Costa Brava. El compromís especifica que els documents no trigaran més de dos anys.

Ràdio Palafolls / El Punt

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics