URGENT

El cas Chrislemon, la crispació i els càrrecs de confiança monopolitzen el debat de RP.

Compartiu aquesta història

Divendres els 5 últims caps de llista de les passades eleccions municipals es van reunir en aquesta emissora per debatre sobre els 3 primers anys de legislatura.

El debat va tornar a tenir moments de confrontació entre el PSC i el PP arran del cas Crislemon. L’alcalde de PLF va retreure els populars els insults rebuts a través d’internet, mentre que el PP va assegurar no estar rera la denúncia del constructor a la fiscalia.

El socialista Valentí Agustí va assegurar que tot i la crisi els primers tres anys d’aquesta legislatura s’han engegat gran projectes amb una important inversió. Posava l’exemple de les clavegueres de Ciutat Jardí o la urbanització del sector industrial.

Agustí va considerar com a positiu el pacte de govern amb CiU. El representant dels nacionalistes al debat, Xavier Dalmau, va qualificar el govern sociovergent com a solid i fort, i va explicar que havia tirat endavant diferents obres i inversions.

Tot i el balanç positiu dels dos grups municipals de govern, l’oposició es va mostrar crítica amb la gestió d’aquests primers 3 anys de legislatura. Óscar Bermán del PP considera que el govern local ha estat populista, mal gestor i que arrossega inversions d’altres legislatures. També li retreu la poca confiança amb la Policia Local i ho vincula amb l’onada de robatoris del nostre municipi.

ERC considera que el pacte ha contribuït a rebaixa la crispació al consistori. Segons els republicans, els socialistes han aconseguit reduir el pes de l’oposició amb el pacte amb CiU, i assegura que els nacionalistes no es noten a la gestió del consistori.

Ho deia Jordi Pedemonte.

Iniciativa creu que fa una oposició constructiva i de control de l’acció del govern. Juan Andrés Osorio va explicar que el govern local ha fet coses ben fetes i coses mal fetes i recorda que la seva formació està en contra dels càrrecs de confiança i critica l’excés de despesa d’algunes obres.

Els càrrecs de confiança van ser un altre dels eixos del debat. El PSC, CiU i en certa manera ERC van defensar-ne la utilització, mentre que el PP i Iniciativa els van criticar, els uns pel seu cost i els altres per dubtar de la seva vàlua professional. Un altre dels aspectes dominants del debat va ser la crispació, coincidint que en aquesta legislatura havia disminuït. ERC, PSC i CiU, a més, van criticar al PP, al qui consideren el focus de crispació al municipi.

El debat de divendres va suposar el final del programa Assumptes Interns de RP per aquesta temporada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics