Els serveis d’extinció preveuen un estiu amb pocs incendis.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquest dijous passat es van reunir els principals actors de la prevenció i l’extinció d’incendis a la nostra comarca. Sobre la taula la campanya per aquest estiu, que d’entrada causava preocupació, però que el clima gens convencional d’aquest any ha ajudat a suavitza les previsions.

De fet els bombers compten que aquest estiu sigui més suau i fresc del que és habitual a la nostra zona, amb més pluges i amb els termòmetres per sota del que seria d’esperar. Ho explica Joan Aldrufeu, responsable de les ADF de l’Alt Maresme.

Aldrufeu explica que les últimes pluges i les temperatures encara fresques han ajudat a mantenir el bosc verd. Això fa que les previsions ara com ara, siguin bones per a la campanya d’estiu, ja que un incendi en un bosc verd li és molt difícil de propagar-se.

Al responsable de les ADFs de l’Alt Maresme ha explicat que l’any passat a la comarca hi va haver fins a 13 incendis, però que només van cremar 2 hectàrees de terreny forestal.

Tot i que les previsions són més positives, Aldrufeu recomana prudència al bosc i explica que les unitats de les ADF estan ja activades i que demà al vespre vigilaran ja les zones boscoses coincidint amb la revetlla de St. Joan.

Des del passat dia 15 de juny, a més, estan prohibits els treballs de crema o focs d’esbarjo en terrenys forestals fins a mitjans de setembre, excepte una autorització expressa i excepcional del director general del Medi Natural.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics