URGENT

Els serveis d’extinció preveuen un estiu amb pocs incendis.

Compartiu aquesta història

 

Aquest dijous passat es van reunir els principals actors de la prevenció i l’extinció d’incendis a la nostra comarca. Sobre la taula la campanya per aquest estiu, que d’entrada causava preocupació, però que el clima gens convencional d’aquest any ha ajudat a suavitza les previsions.

De fet els bombers compten que aquest estiu sigui més suau i fresc del que és habitual a la nostra zona, amb més pluges i amb els termòmetres per sota del que seria d’esperar. Ho explica Joan Aldrufeu, responsable de les ADF de l’Alt Maresme.

Aldrufeu explica que les últimes pluges i les temperatures encara fresques han ajudat a mantenir el bosc verd. Això fa que les previsions ara com ara, siguin bones per a la campanya d’estiu, ja que un incendi en un bosc verd li és molt difícil de propagar-se.

Al responsable de les ADFs de l’Alt Maresme ha explicat que l’any passat a la comarca hi va haver fins a 13 incendis, però que només van cremar 2 hectàrees de terreny forestal.

Tot i que les previsions són més positives, Aldrufeu recomana prudència al bosc i explica que les unitats de les ADF estan ja activades i que demà al vespre vigilaran ja les zones boscoses coincidint amb la revetlla de St. Joan.

Des del passat dia 15 de juny, a més, estan prohibits els treballs de crema o focs d’esbarjo en terrenys forestals fins a mitjans de setembre, excepte una autorització expressa i excepcional del director general del Medi Natural.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics