URGENT

Controlat l’incendi de St. Genís que ha cremat fins a 1 hectàrea i mitja.

Compartiu aquesta història

Ja fa unes hores que els serveis d’emergència han controlat l’incendi que s’ha declarat a quarts d’1 del migdia a la zona de Can Palacios de St. Genís de PLF, zona propera a la carretera N2.

Per l’extinció dels incendis hi ha treballat fins a 11 dotacions terrestres i 5 d’àrees dels bombers, ja siguin helicòpters com hidroavions.

L’incendi ha començat per causes que es desconeixen en una zona boscosa i s’han estés ràpidament per la pinassa i els matolls fins arribar a les zones habitades. Segons els bombers s’han desallotjat fins a 2 vivendes. Les flames, però només han efectat un cobert que ha quedat parcialment calcinat. Hem parlat amb la veïna de la casa afectada, la Isabel, que ens ha comentat que els serveis d’emergències han actuat ràpidament per controlar les flames.

De fet a aquesta hora les dotacions terrestres continuen al lloc de l’incendi, ja que segons sembla el vent ha propiciat de nou una revifalla de les flames, tot i que l’incendi està en fase d’extinció.

Ara els bombers treballaran per mantenir humida la zona per impedir una nova revifalla.

A l’operatiu de control de les flames hi ha col·laborat 2 dotacions de Policia local, 2 ambulàncies, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i ADF. Precisament un vehicle de suport dels ADF de Sta. Susanna ha patit un accident de trànsit quan anava a donar suport a l’incendi de St. Genís. De fet ha estat un accident múltiple i els membres de l’ADF han estat traslladats a l’hospital per contusions.

L’incendi de St. Genís arriba justament 16 anys després del gran incendi de les muntanyes de PLF el 1994. Llavors gran part de la massa forestal del poble va quedar arrasada per un incendi que també es va originar a St. Genís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics