URGENT

El president de la confraria de pescadors de Malgrat rep un guardó per la seva dedicació.

Compartiu aquesta història

 

Josep Fontrodona, president de la Confraria de Malgrat de Mar ha rebut aquest cap de setmana un per haver impulsat una entitat petita i mantenir-la viva, segons explica la resolució, amb gran esforç i dedicació desinteressada.

El guardó el va rebre a mans del president José Montilla, que va presidir la Gran Nit de la Pesca Catalana a Lloret de Mar, en una jornada que es van lliurar també les medalles de la Pesca Catalana. Fontrodona explica sentir-se agraït pel reconeixament rebut.

Aquestes medalles estan destinades a aquelles persones que s’han caracteritzat per treballar per al futur del sector pesquer.

Fontrodona, de 83 anys, va començar a treballar en embarcacions de pesca del port de Blanes amb només 13 anys i l’any 1955 va adquirir la seva primera embarcació. Sempre vinculat al mar, Fontrodona explica que el sector ha canviat molt però demana que s’afluixi les normatives i les obligacions.

Tot això creu que si hi ha vocació la pesca continuarà.

Un altre dels guardonats dissabte a Lloret va ser Josep Palaus pel seu esperit lluitador al capdavant de la confraria de Blanes.

Durant l’acte, el president Montilla ha demanat unitat a les confraries davant la crisi que viu el sector. El president ha admés que els pescadors viuen en un “equilibri fràgil”, marcat sobretot pel preu del gasoil.

Durant l’acte, el president de les confraries, Eusebi Esgleas, ha demanat al Govern que treballi per reduir “l’excessiva burocràcia asfixiant” i els ajudi a posar en valor el peix del litoral català.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics