URGENT

Tordera s’apunta a les Jornades Gastronòmiques per promocionar el fessol del Ganxet.

Compartiu aquesta història

 

El regidor de promoció de la vila de Tordera, Bernat Costas, ha publicat al seu bloc d’internet la intenció del municipi de crear aquesta tardor unes jornades gastronòmiques al voltant de la mongeta del ganxet.

Segons Costas, aquesta darrera setmana, el consistori ha començat a parlar amb els restaurants del municipi per programar un conjunt d’activitats al voltant d’aquest apreciat llegum.

Altres poblacions com Malgrat o PLF ja tenen les seves jornades Gastronòmiques. Malgrat celebrarà enguany la 7a edició de les jornades i PLF farà la seva 3 mostra gastronòmica.

Fa pocs mesos es va aprovar la Denominació d’origent protegit de la Mongeta del Ganxet, on estan inclosos els municipis productors d’aquest llegum.

Precisament Bernat Costas reclama la capitalitat d’aquesta denominació d’origen per a Tordera i assegura que el mes de novembre Tordera començarà a exercir com a capital.

Tot plegat ho explica el regidor de promoció de la vila de Tordera, Bernat Costas.

La mongeta o fessol del ganxet es cultiva al Maresme i al Vallès, i alguns gastrònoms de prestigi l’han valorat com la millor mongeta del món gràcies al seu gust suau, la gran cremositat i la poca percepció de la seva pell.

D’altra banda, també al seu blog, Costas ha anunciat que plega del CCM on fins ahir exercia de conseller de promoció econòmica per ERC.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics