URGENT

El rebut de la llum s’apujarà 4’8% el proper mes.

Compartiu aquesta història

El rebut de la llum pujarà el pròxim 1 d’octubre per a més de vint milions de llars i petites i mitjanes empreses , segons ha fixat el govern espanyol. L’única revisió de la tarifa elèctrica que fixa el govern central, suposarà un increment mitjà de la factura elèctrica d’1,7 euros per llar, ja que varia l’augment segons la tarificació horària.

L’increment anunciat pel Ministeri d’Indústria, del 4’8%, supera les previsions del sector, que van apuntar que la pujada seria lleugerament per sobre del 2%.

Indústria no encarirà el rebut de la llum per als consumidors que tiguin l’anomenat abonament social, al qual es poden acollir els clients amb una potència contractada inferior a 3 kW, els pensionistes que perceben la prestació mínima, les famílies nombroses i les llars que tinguin tots els membres a l’atur. El ministeri calcula que uns cinc milions de llars es poden acollir a l’abonament social.

Aquesta és la primera pujada de la tarifa regulada de l’any, després que el govern espanyol acordés amb el PP congelar la pujada de la llum prevista pel juliol.

TVC

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics