URGENT

El model de cementiri marca la sessió plenària de divendres.

Compartiu aquesta història

 

Amb els vots a favor de l’equip de govern PSC i CiU, l’abstenció del PP i el vot contrari d’esquerra i Iniciativa, el ple de l’Ajuntament va aprovar divendres la construcció de 54 nous nínxols al cementiri municipal de PLF.

Tot i que tots els grups estaven d’acord en ampliar el recinte, l’oposició discrepa del model que vol implantar l’equip de govern i per la seva possible repercussió en el preu.

El projecte no només preveu nous nínxols sinó que també inclou més zones verdes i de vialitat cosa que encareix el preu.

El PP va recordar que PLF és un poble petit i va qüestionar la idoneïtat de realitzar una ampliació de disseny del cementiri. Ho exemplificava el seu portaveu, Óscar Bermán, comparant-ho amb el Palauet del municipi.

Els populars es van mostrar preocupats amb el finançament de les obres, que l’equip de govern va dividir en dues parts, una que assumirà la funerària com a concessió d’explotació i l’altre l’Ajuntament. En aquest sentit el consistori està buscant formules per abaratir el cost de l’obra, i apunta a crear els nínxols a través de formes prefabricades.

El portaveu de Iniciativa, Juan Andrés Osorio va assegurar que el projecte d’ampliació del cementiri resultava massa car per un poble com PLF.

ERC tampoc considera el projecte el més adient pel municipi.

Per la seva banda l’alcalde de PLF va justificar que el sobrecost no responia a la singularitat de l’edificació sinó de l’espai. Segons Valentí Agustí, els terrenys del cementiri tenen una pendent que encareix l’obra i explicava que el que busca el projecte és integrar el cementiri a l’espai on es troba.

Segons l’equip de govern, el projecte d’ampliació preveu integrar els nous mòduls de nínxols a l’espai ja existent del cementiri i deixa obert a noves i futures ampliacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics