URGENT

Endesa controlarà a distància els centres de transformació que donen servei al Maresme.

Compartiu aquesta història

La Companyia elèctrica Endesa ha anunciat que instal·larà en els propers mesos dispositius electrònics que controlaran a distància 6 centres de transformació que donen servei a una dotzena de municipis maresmencs.

Aquesta acció, que comportarà una inversió de prop de 120.000 euros, consisteix en col·locar a la xarxa els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet vigilar la xarxa des del Centre de Control de la Companyia.

La nova instal·lació evitarà la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, segons Endesa s’estalviarà temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric i, en conseqüència, la millora de la qualitat del servei elèctric.

Les línies elèctriques beneficiades per la mesura donen servei a uns 30.000 clients en municipis com ara Santa Susanna, Mataró o Malgrat de Mar.

Segons Endesa, aquests treballs, que formen part dels plans d’inversió de la Companyia al Maresme, “no només comporten una millora en el servei elèctric, sinó que són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica d’aquesta comarca dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat”.

Diari Maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics