URGENT

Els ratpenats de les mines de Can Palomeres de Malgrat seran l’objecte d’estudi d’una beca local.

Compartiu aquesta història

 

Es tracta de la 10a Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar” destinada a finançar iniciatives d’estudis històrics, socials o econòmics referents a la població.

La comissió encarregada de valorar els projectes, formada per professors universitaris de diferents disciplines han escollit que l’objecte d’estudi de la beca d’enguany siguin els ratpenats de les Mines de can Palomeres, una proposta presentada per Jordi Serra i Xavier Bayer.

La comissió ha destacat l’interès i l’oportunitat del projecte presentat podria constituir la base científica per a una futura gestió d’aquest patrimoni natural per part de l’Ajuntament. Per poder fer l’estudi, el projecte rebrà 3700 € repartits en 4 parts que s’aniran entregant a mesura que s’avanci en la recerca i l’estudi.

En aquesta edició de la Beca Vila de Malgrat s’han presentat cinc projectes i la comissió també ha nomenat un treball com a becat suplent, que en cas de renúncia dels guanyadors, obtindrà la beca en segons opció per a un treball sobre “Malgrat de Mar entre les dues guerres del francès (1793-1814)”.

En aquests 10 anys la Beca Vila de Malgrat ha finançat treballs sobre la premsa local de la vila, els cinemes de Malgrat, un estudi del seu creixement urbà o un estudi de l’època de la república i la Guerra Civil.

Ara mateix està a impremta el treball de la 8a beca, un estudi sobre l’explorador local Fèlix Cardona i mentre que el treball sobre Ramon Turró, finançat per la 9a beca, està sent revisat per a ser publicat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics