L’Ajuntament liquida el 2009 amb equilibri pressupostari.

 

Divendres l’Ajuntament en ple va aprovar els comptes del consistori, corresponents a l’any 2009, amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i CiU, i els vots en contra de tota l’oposició.

El consistori va presentar uns comptes equilibrats entre els ingressos i les despeses i, segons es va aprovar divendres, el consistori va liquidar el 2009 amb números verds amb 55 mil€ de resultat positiu del pressupost corrent de l’any passat i un romanent de tresoreria de 79 mil€.

Segons el regidor d’Hisenda de PLF, Josep Ribas, el pressupost està equilibrat i destaca que PLF ha comptat amb tot un seguit d’aportacions econòmiques extraordinàries que ha permès mantenir el dèficit local, tot i que assegura que l’Ajuntament de PLF no pot abaixar la guàrdia davant la crisi.

Molt crític amb la liquidació de comptes es va mostrar el lider del PP a PLF, Óscar Bermán, qui va denunciar un augment de despesa en càrrecs de confiança el 2009. Segons Bermán l’Ajuntament de PLF ha estirat més el braç que la màniga i anuncia que haurà de demanar un crèdit bancari per fer front el futur . El popular demana contenció en al despesa pública i va tornar a demanar una reestructuració de l’Ajuntament.

Ribas va recordar a Bermán la possibilitat de creixement del deute de l’Ajuntament de PLF, que segons el regidor és el 3 poble amb menys deute per habitant del Maresme. L’Ajuntament de PLF té un deute viu de 2 milions 850 mil€, el que representa un deute de 332 € per habitant.

Jordi Pedemonte, d’ERC, va reconèixer que la liquidació de comptes estava ben feta, però que reflectia un apolítica de despesa que no és compartida pels republicans, pel que van votar en contra en aquest punt.

En un sentit similar es va expressar Iniciativa. Juan Andrés Osorio, qui va objectar sobre les prioritats de la despesa de l’actual equip de govern.

Per la seva banda l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va qualificar de miracle l’equilibri del pressupost, i va assegurar que cal continuar estalviant perque no es pot mantenir el nivell de despesa actual.

D’altra banda el ple, que s’emetrà en diferit aquest vespre, després de l’informatiu nit de RP, va donar compte de la recaptació d’impostos l’any passat. Segons les dades el 79% dels imports impositius corresponents a l’any passat es van cobrar dins el termini vigent de pagament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics