URGENT

Un incendi d’un pis a Blanes obliga a desallotjar a 16 habitatges.

Compartiu aquesta història

 

Faltaven pocs minuts per les nou del matí quan es va declarar un incendi en un pis de l’edifici situat al número 30 de l’avinguda Catalunya de Blanes, al barri de la Plantera.

El foc s’havia declarat al primer pis, a l’habitatge de la quarta porta, en què habitaven una colla d’homes d’origen africà. A aquelles hores, la majoria de veïns de l’edifici dormien i en els primers minuts de l’incendi els mateixos ocupants del pis en flames van avisar els veïns més propers, a la policia local i als bombers, que van desallotjar a la resta de veïns de l’edifici.

Segons sembla, l’incendi va començar a la cuina, suposadament al forn, i es va propagar ràpidament per tot el pis. La cuina i el menjador van quedar totalment calcinats i la resta del pis també va quedar afectat per les altes temperatures, segons han explicat els bombers, que van extingir les flames amb una dotació de sis camions.

El foc va causar una gran quantitat de fum, que es va estendre per l’escala i per la claraboia de l’edifici. Molts veïns van tenir dificultats per baixar l’escala per la quantitat de fum negre que hi havia. Cap d’ells, però, no va tenir problemes a causa de la inhalació de fum. Van haver de desallotjar tots els ocupants dels setze habitatges que hi ha al bloc que esperaven al carrer mentre els bombers apagaven el foc. Tots van poder tornar a casa passades unes dues hores llevat dels inquilins del pis afectat, que de moment, han anat a viure a casa d’uns familiars.

ElPunt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics