URGENT

Els pobles de l’Alt Maresme es plantegen suspendre la posada en marxa de la recollida de l’orgànica.

Compartiu aquesta història

Aquest any s’ha d’implantar a Catalunya la recollida selectiva de la fracció orgànica, un sistema que comporta un increment de preu del servei de recollida selectiva. Als pobles de Pineda, Sta. Susanna, Malgrat i PLF, aquesta recollida l’ha de gestionar la Mancomunitat de Residus de l’Alt Maresme que agrupa els 4 municipis.

Ara com aquesta entitat només recull les escombraries d’aquests pobles i ja presenta problemes de finançament, ja que hi ha municipis que no estan al dia de les seves aportacions econòmiques. Això fa que els municipis integrants de la Mancomunitat es qüestionin el fet d’ampliar serveis amb la recollida selectiva.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, ha qualificat d’extrema gravetat la situació financera de l’entitat de gestió de residus. L’alcalde explica que hi ha municipis que fa molts mesos que no paguen i d’altres que deuen diners com és el cas de Pineda o PLF, que ja ha acordat posar-se al corrent de pagament.

Segons Agustí, la recollida de l’orgànica no acaba de funcionar correctament a Catalunya cosa que, sumada a la situació econòmica tan complicada de la Mancomunitat, a fet que l’alcaldessa de Malgrat de Mar i presidenta de la Mancomunitat, Conxita Campoy, es mostri partidària de no començar encara la recollida selectiva de l’orgànica i demanar un parell d’anys de moratòria. Segons Agustí, l’alcalde de Pineda, Xavier Amor també seria partidari de suspendre l’aplicació immediata d’aquesta recollida.

Aquests municipis no han començat encara la recollida de l’orgànica, ja que la planta de transferència que ha de donar servei als 4 municipis no estava acondicionada. La Generalitat havia de fer una ampliació, que tot just ara s’està executant. Tampoc ajuda el fet que, un cop recollida, la brossa orgànica ha de ser transportada fins a Lleida o Tarragona, per problemes a la planta de Granollers. Aquest transport encareix més encara el servei de brossa dels municipis que ja és deficitari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics