URGENT

PLF no començarà la recollida de l’orgànica fins que estigui més definit el seu funcionament.

Compartiu aquesta història

 

PLF ja ha expressat la seva voluntat de suspendre l’inici de la recollida selectiva de la fracció orgànica per manca de definició del funcionament. Segons ha explicat el regidor de medi ambient de PLF, Josep Rueda, la intenció de l’Ajuntament és implantar aquesta recollida, però considera que encara hi ha aspectes poc clars per poder assumir l’inici del servei.

Rueda recorda que encara no està llesta l’ampliació de la planta de transferència de la Mancomunitat a Malgrat i que tampoc està clar on han d’anar a parar els residus recollits.

Per aquesta indefinició i també pel cost econòmic de la recollida, Rueda assegura que és millor aturar l’aplicació de la recollida selectiva de l’orgànica.

Ara com ara PLF, juntament amb Pineda, Sta. Susanna i Malgrat, els 4 pobles que integren la Mancomunitat de Residus del Maresme, estan fent la recollida de l’orgànica només per a grans productors, com hotels, restaurants o geriàtrics.

Els Ajuntaments catalans havien de començar a aplicar la recollida de l’orgànica a principis d’aquest any. De fet la llei preveu uns cànons que, a mode de sancions, preveu incrementar 15€ per tona el preu de les escombraries dels ajuntaments que no comencin a fer la recollida segons marca la normativa.

Segons Rueda, no seria lògic aplicar aquest gravamen ja que l’Ajuntament s’ha posat les piles i en canvi el govern català és qui no a complert el que havia de fer. Per tot plegat diu Rueda diu que cal ser cautelós.

Rueda ha explicat que l’inici de la recollida a BCN ha desbordat les previsions de les plantes de tractament dels residus de la zona metropolitana. És per això que ara com ara es preveu que els residus de l’Alt Maresme hagin de ser duts a Lleida o Tarragona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics