URGENT

L’Agència de Residus recorda que la recollida de l’orgànica és obligatòria, tot i que estudiarà la situació de l’Alt Maresme.

Compartiu aquesta història

PLF, Malgrat, Pineda i Sta Susanna estan pendents de començar la recollida selectiva de la fracció orgànica en els propers mesos. Els consistoris, però, no veuen clara la seva aplicació immediata per diferents motius. D’entrada encara no està apunt la planta de transferència de Malgrat, que és el primer punt de recollida de la brossa dels 4 pobles. Tampoc està definit on s’haurà de tractar finalment la brossa, i per últim tampoc ajuden els problemes econòmics dels Ajuntaments i l’increment dels rebuts de les escombraries pels ciutadans.

Per tot plegat els 4 pobles es plantegen demanar una moratòria per tal de no haver d’aplicar, de moment, aquesta recollida selectiva.

Per la seva banda l’Agència de Residus de Catalunya ja s’ha mostrat disposada a estudiar la situació dels 4 municipis de l’Alt Maresme que ja han mostrat la seva preocupació. Josep Simó, director de l’àrea municipal de l’Agència de Residus, recorda a RP que la recollida selectiva és una obligació marcada per la llei, però alhora explica que estudiaran la situació dels 4 ajuntaments de l’Alt Maresme.

Sobre l’aplicació del gravamen per tona pels Ajuntaments que no apliquen la recollida selectiva de l’orgànica, Simó assegura que en el cas dels 4 ajuntaments de la mancomunitat de l’Alt Maresme no és aplicable perquè manca la infrastructura necessària, en referència a la planta de transferència de Malgrat, que tot just ara està en obres.

Simó afirma que la recollida selectiva de les deixalles i en concret de l’orgànica sí mereix la pena, i recorda que va ser el parlament de Catalunya qui ha aprovat la realització d’aquesta recollida . Reconeix, a més, que la separació de residus suposa un esforç pels Ajuntaments i pels ciutadans .

L’agència de Residus de Catalunya encara no ha rebut cap comunicació dels 4 ajuntaments de l’Alt Maresme expressant la seva voluntat d’ajornar la posada en marxa de la recollida de l’orgànica, i esperarà a rebre formalment la petició per estudiar les demandes dels consistoris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics