URGENT

Els Nous Catalans de CiU es reuneix amb immigrants de PLF.

Compartiu aquesta història
Imatge de la xerrada dels Nous Catalans a principis d'any al MiD, amb Angel Colom entre els ponents

Dimecres el col·lectiu d’immigració de la federació, conegut amb el nom de Nous Catalans, es va trobar al nostre municipi amb un grup d’immigrants de PLF per tal de fer un intercanvi d’impressions i per conèixer el seu punt de vista sobre els seus dia a dia a Catalunya.

Els Nous Catalans és un moviment de voluntaris creat per a treballar per la integració dels nouvinguts i que depèn de la secretaria d’immigració de CiU, que dirigeix Àngel Colom.

La vicepresidenta executiva de nous catalans a l’Alt Maresme, la palafollenca Alícia Álvarez, explica que la reunió del nostre poble va congregar uns 25 immigrants i relata per a que va servir la trobada.

De fet entre les funcions del col·lectiu de Nous Catalans hi ha fer reunions i xerrades per explicar el programari de CiU en matèria d’immigració. En aquest sentit la federació aposta per una immigració regular i ordenada i reclama la total competència de la Generalitat, per garantir una completa coordinació entre les polítiques implicades en la seva integració al país. Álvarez demana que es traspassin les competència a Catalunya, ja que la realitat de la immigració aquí és diferent que a la resta d’Espanya. També apunta que un dels grans problemes d’aquest col·lectiu és l’atur.

Segons Álvarez, els Nous Catalans treballen per lluitar contra la xenofòbia i el racisme , garantitzant els drets i els deures a tots els ciutadans de Catalunya. A més recorda que CiU no pretén treure rèdits electorals dels Nous Catalans, ja que recorda que els immigrants no podran votar el proper 28 de novembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics