URGENT

El Maresme comença la seva recuperació segons Catalunya Caixa.

Compartiu aquesta història

 

La comarca comença a sortir de la crisi econòmica aquest any 2010 i, per l’any 2011, ja s’esperen creixements moderats en alguns sectors, com la indústria o el turisme. En canvi, en altres sectors importants a la comarca, com la construcció, encara s’esperen caigudes. Aquesta és la principal conclusió de l’anuari comarcal elaborat per CatalunyaCaixa, que s’ha presentat aquest dilluns a Mataró. L’economista Josep Oliver també ha aprofitat per fer balanç de la crisi del 2009 i l’ha qualificat com un any per oblidar. Segons Oliver, mai en la història moderna del país s’havien vist caigudes tan importants, especialment en l’activitat industrial, la construcció o els serveis, sectors líders a la comarca del Maresme.

La recuperació de la indústria i el turisme són les claus per a la sortida de la crisi de l’economia maresmenca. Segons Oliver, aquests dos sectors compensaran la davallada d’obra pública i del sector de la construcció que, tot i que de manera moderada, encara continuarà caient el pròxim any 2011. Oliver detalla que la crisi industrial s’està deixant enrere, gràcies al creixement de les exportacions, que se situen al voltant del 15% el 2010, després d’un 2009 amb un 20% de davallada. “L’activitat productiva industrial també s’està recuperant i, segons l’economista, comarques com el Maresme haurien de sortir beneficiades.

Segons Oliver les previsions pel al sector serveis i, més concretament, per al turisme són una “bona notícia” pel Maresme.

Si la indústria i el turisme són la cara positiva, la negativa continua sent la construcció, que encara trigarà un temps a estabilitzar-se. L’informe apunta que aquest any 2010 hi continuen havent caigudes importants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics