URGENT

Comencen les obres de millora de l’estació de Blanes.

Compartiu aquesta història

 

Adif, el gestor d’infrastructures ferroviàries, ha iniciat els treballs de millora de l’accessibilitat a l’estació de Blanes. El projecte permetrà eliminar els passos a nivell existents i obligarà a reestructurar totes les vies de l’estació. Els treballs compten amb un pressupost d’adjudicació de més de 3 milions d’€.

Les obres preveuen construir un pas inferior que permetrà la supressió dels passos a nivell existents i també s’instal·laran ascensors i escales fixes. L’execució del pas inferior comportarà una total reestructuració de les vies. A més, s’eliminaran les restes de la via 6 i es demoliran les actuals andanes centrals per permetre la construcció d’una única andana central.

Per facilitar un accés més segur i còmode als trens per part dels passatgers, Adif prolongarà una andana fins a 200 metres. Els treballs es completaran amb la instal·lació de nou paviment a les andanes, la instal·lació de nou enllumenat i la construcció de marquesines de 80 metres de longitud a les andanes.

Segons va comunicar Adif, per evitar afeccions al trànsit ferroviari, part dels treballs es realitzaran en horari nocturn. Les obres es completen amb la redistribució de l’espai a l’edifici de viatgers i el seu anivellament amb l’andana per permetre un accés més fàcil als usuaris amb mobilitat reduïda.

Mentre durin les obres l’aparcament de l’estació també es veurà afectat perquè s’hi instal·laran els grups electrògens.

No és l’única actuació d’Adif a la zona. Després d’eliminar el pas a nivell del Molí Vell, l’entitat preveu començar en breu les obres de remodelació de l’estació de Malgrat de Mar, i fa unes setmanes que es treballa a l’estació de Pineda.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics