URGENT

Malgrat de Mar s’endeutarà fins els 16 milions i mig d’€.

Compartiu aquesta història

 

El ple de l’Ajuntament d’ahir va aprovar la formalització de préstecs a llarg termini per valor de 4 milions 250 mil €. Aquests diners han de servir per finançar algunes inversions d’aquest any i també per a l’any que ve. Aquests diners, que s’hauran de tornar en un termini de 10 anys, serviran per a finançar les obres de la piscina coberta, la construcció del nou centre cívic del barri del Castell o la remodelació de la riera de Malgrat i la torre de la Vídua de Can Sala.

El regidor d’hisenda de Malgrat, Antoni Puignou, explica que els préstecs s’han d’aprovar abans de finals d’any, quan entraran en vigor les restriccions d’endeutament dels ajuntaments. Puignou a més recorda que Malgrat també ha demanat més de 500 mil € a la Diputació de Barcelona.

Amb la concertació d’aquests préstecs amb 3 entitats bancàries diferent, el deute de Malgrat ascendeix als 16 milions i mig d’€, o el que és el mateix el 95.6% dels recursos ordinaris del consistori. L’actual llei permet que els ajuntaments es puguin endeutar fins el 120%.

Puignou explica que, en aquesta quantitat d’endeutament, hi ha un crèdit de 6 milions d’€ per al Teatre Auditori, un projecte que encara no té el finançament necessari per poder tirar endavant. El regidor explica que aquests diners no estant gastats i que si al final l’ajuntament no té finançament per executar el projecte aquests 6 milions es poder tornar i eixugar part del deute.

Amb les noves dades, Malgrat tindrà un deute de 895€ per habitant. Malgrat tancarà aquest any amb un endeutament 5 vegades superior al del 2008.

Tot i això, el consistori insisteix en la bona salut econòmica de l’Ajuntament  malgratenc.

Evolució del deute a Malgrat

Evolució del percentatge d'endeutament segons recursos ordinaris

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics